Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето, 156 1.8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето, 156 1.8 ТС

Здравейте,моят въпрос може да е смешен но преди да ходя където и да е искам да попитам.От както я имам моята алфа 156 тя си мени оборотите но нехарчи много гориво,градско 7.5-8л.но от известно време на моменти отказва да пали,но с бутане няма проблем.Едва ли е от акомулатора защото върти като луд не пада а и има една лампичка на таблото над лампата за акомулатора тя не гасне както всички други повреме на бутане.Тя за какво е?Моля ви дайте мнение а и къде да ходя с този проблем.

Диагностика колега, виж в техническият, има разни сервизи.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Дизел ли е?

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

не бензин

Comment

Първоначално публикувано от boikashushi Покажи съобщение
          Здравейте,моят въпрос може да е смешен но преди да ходя където и да е искам да попитам.От както я имам моята алфа 156 тя си мени оборотите но нехарчи много гориво,градско 7.5-8л.но от известно време на моменти отказва да пали,но с бутане няма проблем.Едва ли е от акомулатора защото върти като луд не пада а и има една лампичка на таблото над лампата за акомулатора тя не гасне както всички други повреме на бутане.Тя за какво е?Моля ви дайте мнение а и къде да ходя с този проблем.
          Здравей, помагаме!
          Горещо те съветвам веднага за отидеш на диагностика за локализиране на проблема и не ти препоръчвам да палите колата с бутане! В "Общ технически раздел" има сервизи, на които може да се разчита...

Успех

Comment

Не и пречи паленето с бутане на колата, но трябва да я закараш на диагностика да видят защо не пали от стартер.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Само,че това с паленето не се случва постоянно.Студена ли е няма проблем,загряла също,но когато е студена и ми се наложи да мина малко километри от които тя неможе да загрее после няма палене без бутане,но и това не е винаги,случи ми се веднъж да запали от втория път.Когато запали всичките лампи по таблото гаснат и нямям никакъв проблем.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Не и пречи паленето с бутане на колата, ...
                ... освен да прехвърли зъб - кво толкова ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  ... освен да прехвърли зъб - кво толкова ...
                  И как по-точно ще стане? Като и подаваш и връщаш газта тогава също трябва да има опасност да превърти, защото тогава с по висока инерционна сила на колата въздействаш върху мотора. Не се излагай така приятелю. Паленето с бутане няма ама съвсем нищо опасно за мотора, освен ако не се засили по надолнище с 60 и да се мъчи да пали на 1-ва. Помисли малко.

Comment

Първоначално публикувано от boikashushi Покажи съобщение
                    Само,че това с паленето не се случва постоянно.Студена ли е няма проблем,загряла също,но когато е студена и ми се наложи да мина малко километри от които тя неможе да загрее после няма палене без бутане,но и това не е винаги,случи ми се веднъж да запали от втория път.Когато запали всичките лампи по таблото гаснат и нямям никакъв проблем.
                    Имам чувството,че нови свещи ще ти решат проблема.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Имам чувството,че нови свещи ще ти решат проблема.
                      Логично е ако са заминали и ги мокри на студено и я изгаси. Ама ТС-а точно да не припали поне хич от свещи трябва да е с бая изфирясали свещи. Това може да се случи на Голф да речем и то на 1, 2 цилиндъра, но на всички? Но пък нищо не се знае. Ако са останали без електроди е напълно възможно. То са това се ходи на диагностика за да видят какво е положението. Тука с хвърляне на боб не става.

А може и да има проблем с горивоподаването. Имаме симптом на нисък разход, а с проблемни свещи не постигаме нисък разход. Да се измери и налягането на горивото.

П.П. Аз малко като д-р Хаус почнах
                      Last edited by oem; d.m.y г., 00:44.

Comment

@oem

Приятелю, излагането остави на мен - не бери грижа. Това, че ти не си виждал прескочили ремъци, пък си е твоя грижа.

И не се чувствай задължен да даваш оценки и предписания във всяка тема

Comment

Нз,но тя върви перфектно във всички обороти,ако това има значение.

Comment

След като минеш диагностиката, сподели ни какво е излязло....

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              @oem

Приятелю, излагането остави на мен - не бери грижа. Това, че ти не си виждал прескочили ремъци, пък си е твоя грижа.

И не се чувствай задължен да даваш оценки и предписания във всяка тема
                              Ами Иво, ти къде си виждал прескочил ремък от палене с тикане? Паленето с тикане обикновено става с бутане на равно или лек наклон и на 2-ра или 3-та предавка. Където оборотите са много по-ниски дори от паленето на стартер. За да прескочи ремъка трябва един от валовете да блокира. Този ремък не се къса и не прескача току така. Трябва или да е бил хлабав или да е бил превъртял още преди да е тикана колата и след тикането да се е заблудил майстора, че това е причината. Но както и да е. И не се чуствам задължен, просто така ми харесва.

И да, виждал съм прескочили ремъци които много преди това са останали без зъби или са били хлабави.
                              Last edited by oem; d.m.y г., 00:51.

Comment

Working...
                              X